Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. január 16.

Men's Fashion Week Milan - 1. nap

A divathetek megállíthatatlan folyamát ezennel megkezdjük, figyelmet kérünk! Elsőként lássuk, mit kínálnak a férfiaknak Milánóban jövő őszre és télre, az első napon!

Burberry Prorsum

A kollekció állandósult darabja a szűkre szabott nadrág, mely kiegészítője lehet a hasonlóan szűk öltönynek, a róka vagy bagoly szimbólumokat ábrázoló pulóvereknek, a dupla gombsoros, messzemenőkig elegáns kabátoknak vagy a katonai ruházatra emlékeztető dzsekiknek. Színpompában viszont ne reménykedjünk, őszi, kissé lehangoló árnyalatokat vonultatott fel Christopher Bailey, a szürkék, zöldek, narancsok és kékek jegyében, melyeket viszont hatalmas kézitáskákkal és szegecselt bőrkesztyűkkel egészített ki, ezzel a komolyságot és komorságot kissé feledtetve.

Burberry ProrsumBurberry ProrsumBurberry Prorsum 

Dolce&Gabbana

A bemutató sztárja egyértelműen a kabát volt, mely az elején még egyszerűbb, tradicionális formában jelent meg feketében és szürkében, néha szőrme gallérral, hosszabb és rövidebb változatban, lepelként vagy ballonra emlékeztetve. Majd az idő múlásával az egyszerűséget magunk mögött hagyva egyre díszítettebb formában csodálhattuk ezt a hűvös időben egyáltalán nem elhanyagolható darabot: arany hímzésekkel futtatva tűntek fel egymás után, majd ez a dísz végül átvette az uralmat és a nadrágoktól a cipőkön keresztül a zoknikig mindenhol uralkodott.

Dolce&GabbanaDolce&GabbanaDolce&Gabbana 

Jil Sander

A bőr feltámadása és maximális viselete egy igen komor és rezignált világban, ahol a fekete a szín és minden más csak kiegészítő lehet. Jil Sander kollekcióján keresztül lesüllyedünk a föld alá, a sötétség földjére, ahol a bankárok és igazgatók bőszen sietnek munkahelyükre. Az egyszerű vonalakkal megáldott bőr- és szövet öltönyökkel, kabátokkal azért óvatosan bánjanak kedves férfiak, hiszen kellő kimértség és önbizalom nélkül mindez hatását veszti.

Jil SanderJil SanderJil Sander 

Ermenegildo Zegna

Az előző városi outfitek után most elkalandozunk kicsit a vidék eleganciájába, ahol több a szín, és azok is lágyabbak; ahol kasmír anyagok és garbó fazonok ölelik a férfiak testét; és ahol az öltöny megszokott viselet, de anyagában kockásabb és vidámabb. Zegna igazi felüdülés az eddigi komorság után! Az első nap némileg depresszív színeit felváltotta egy üde és a tavasz közeledtét magában rejtő (szín)fuvallat, melyben azért bőven megjelentek a hidegre emlékeztető pulóverek és kabátok is, ahogy az amúgy végtelen elegáns öltönyök is, melyek látványával képtelenség e napon betelni.

Ermenegildo ZegnaErmenegildo ZegnaErmenegildo Zegna 

Marni

A színbéli váltás után most következzen egy pici stílusbeli különbözőség: a férfiak férfias stílusát követően ezúttal a fiús vonalat tekinthetjük meg, a bokáig érő hosszakkal, a merész színekkel, melyekkel és melyektől függetlenül igazán bohém a kollekció.

MarniMarniMarni 

Roberto Cavalli

Bár őszi-téli kollekciókról beszéltünk eddig folyamatosan, egy apró ám fontos tényezővel még csak most találkozunk a rengeteg outfit között, mégpedig a sállal. Cavallinál feltűnik végre a nyakmelegítő funkciójában és kiegészítőként egyaránt, rojtos végekkel és mintás nyomatokkal, néha állatmintával, mely egyébként sok más ruhadarabon is megjelenik, a krokodiltól a tigrisen át, a leopárdig. Az első nap kollekciói láttán nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindközül a legszínesebbel állunk most szemben, nem csak azért, mert valójában sok színnel találkozhatunk, melyek esetében az egyszerűbbek mellett megjelennek az élénk kékek, barnák és lilák, ahogy a neon rózsaszín és sárga is; hanem azért is, mert mind anyagában, mind mintájában, szabásában és stílusában is széles palettát jár be.

Roberto CavalliRoberto CavalliRoberto Cavalli 

Végszó

Ha egyetlen szóval kellene válaszolni arra a kérdésre, hogy mi lesz a divat 2012 őszén és telén, csupán annyit mondanánk: az öltöny! Ez az időtlen klasszikus már az első napon is megannyi változatban került kifutóra, kíváncsian várjuk, hogy a többi tervező a divathét következő napjain, hogy jeleníti majd meg. Tudniillik, ahány (divat)ház… annyi öltöny!

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
12345»

Paris Haute Couture - a legem...

Természetesen a Givenchy és Jean Paul Gaultier sem maradhat ki a sorból.»»

Paris Haute Couture - a legem...

Most, hogy már túlvagyunk a 2012/13 őszi-téli high fashion kollekciók bemutatóinak lényegi részén, összegezzünk!»»

Milan Fashion Week VI.

Az utolsó milánói napunkon találkozunk a legnagyobb nevekkel és ragyogó ötletekkel! »»

Milan Fashion Week V.

Kalandozásunkat színesen, katonás rendben és a vadon gondolatával folytatjuk.»»

Milan Fashion Week IV.

Unalmat megtörő minták, félszeg színek, egy kis sportolás és Raf Simons utolsó kollekciója a 4. napon.»»

Milan Fashion Week III.

Rengeteg minta, csodaszép és vibráló színek, pazar csillogás, na meg egy kis gótika – ez a 3. nap Milánóban!»»