Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. szeptember 30.

Paris FW 2013SS V-VI.

A trendforgás nem áll le: a Viktor & Rolf, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier és a Givenchy is nagyot ütött.

Viktor & Rolf

A tervezőpárosról köztudott, hogy nem a hagyományos vonalak kedvelője, és ez, mint mindig, most is megmutatkozott a kollekciójukon. A bemutató első néhány pillanatában már-már azt gondoltuk, hogy egy életre kelt sakktábla szemlélői vagyunk, de később megjelentek a pasztellszínek és a lágyabb formák is. Figyelemreméltóak voltak a virágos nyomatok és a pliszírozott szoknyamegoldások is, ám számunkra sokkal fontosabb dolgok is történtek a bemutatón: Rajzák Kinga (lásd 3. kép) is kifutóra lépett, méghozzá nem is akármilyen szerelésben. (Nekünk ez volt az egyik kedvenc szettünk.) Ezzel újabb lépést tett a világhírnév felé. Magyar modellek? Hajrá!

Viktor & RolfViktor & RolfViktor & Rolf

Vivienne Westwood

Aki csak egy kicsit is ismeri Vivienne Westwood munkásságát és mentalitását, cseppet sem lepődik meg azon, hogy a punkkirálynő éppen a brit nagykövetségre tervezte legújabb bemutatóját. Az mondjuk már más kérdés, hogy a terem tele volt olyan műtárgyakkal, amelyekről első körben egészen biztos, hogy nem egy Westwood-kollekció jutna eszünkbe, de tény, hogy a tervező jövőt és múltat összekötő divatkarrierje éppen valami ilyesmiről szól. Mindenesetre a kollekcióban akadtak igencsak meglepő darabok. Számunkra talán a Piroska-jelmezre hajazó, kapucnis megoldás volt az első igazán izgalmas pont, de utána jöttek szépen sorban a merészebbnél merészebb szettek. A konzervatívabbak megnyugtatására: akadtak egészen visszafogott kreációk is. Meglepő.

Vivienne WestwoodVivienne WestwoodVivienne Westwood

Jean Paul Gaultier

Kár is lenne tagadni - és egyébként is nehézkesen menne - egyszerűen imádjuk Gaultier stílusát. Pontosan az olyan megmozdulásaiért, mint ez a bemutató volt. Most komolyan: mondja valaki, hogy nem lenyűgöző az a vadság és bátorság, amellyel a tervező mer hozzányúlni a hétköznapihoz, a megszokotthoz és képes valami egészen újat, keményet, nagyon szólót varázsolni belőle. Ezen a bemutatón tényleg volt minden: Grace Jones-hasonmások, Lady Gagát is meghazudtoló kreálmányok, magenta minibodyban parádézó Amanda Learek és még sorolhatnánk. Valószínűleg az élményt lehetetlen szavakban kifejezni, ezért beszéljenek helyettünk az álló- és mozgóképek.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Givenchy

Vissza az alapokhoz. Körülbelül ez lehetett Ricardo Tisci célja a Givenchy 2013-as tavasz-nyári ready-to-wear kollekciójával. Nem is körülbelül, hiszen ezt maga a tervező is többször hangoztatta. És valóban: számos visszatérő elemet figyelhettek meg a bemutatóban azok, akik ismerik a divatház korábbi, sőt esetlegesen kezdeti évekből származó kollekcióit. Egyszerű, nem túl feltűnő színek, visszafogottan elegáns, ugyanakkor figyelmere méltó szabásvonalak és megbízható, borítékolható stílus. A Givenchy bemutatója címszavakban.

GivenchyGivenchyGivenchy

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Nagyító alatt a Prada kollekc...

Honnan merített ötletet a híres divatház a 2013-as tavaszi/nyári kollekciójához?»»

Hódító sárga

A nyár egyik legvibrálóbb színe a sárga: éltető és tündöklő!»»

Vadállati!

Luxusmárkák állatmintái idén nyárra»»

Little Black Dress körkép 201...

A legszebb kis feketék idén nyáron! »»

Az idei nyár kötelező fesztiv...

Az idei nyár kötelező fesztiváldarabjai»»

Nyárestéink kedvenc koktélruh...

Esküvőre, de akár elegáns vacsorákra, bulikra is koktélruhák – vízparti színekhez illő összeállítás»»