Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. augusztus 28.

Viktoriánus értékek

Az egykor kerékpárbajnoknak készülő Paul Smith napjainkra a divatvilág egyik legkreatívabb alkotójává nőtte ki magát. Smith most különleges porcelánokkal kényeztet el minket.

Paul Smith páratlan életutat járt be: az egykori Nottingham-i raktáros fiúból mára divatkreátori munkásságáért lovaggá ütött férfi lett. A profi biciklisnek készülő fiatal férfi szenvedélyesen vetette bele magát a sportba, amíg egy szörnyű baleset derékba nem törte karrierjét. Megismerkedése a divat világával csak egy véletlenen múlt: hat hónapig feküdt a kórházban a baleset miatt, ahol új barátokat szerzett.

Miután elhagyta a kórházat, a helyi művészeti főiskola diákjainak egyik népszerű kocsmájában találkozott új ismerőseivel, ahol művészetről, zenéről beszélgettek. Mondrian, Warhol, Kokoshka, David Bailey volt a téma, mellette Rolling Stones, Miles Davis zenéjét hallgatták. Ekkor döntötte el Paul, hogy ez az a világ, amely közel áll hozzá, ebben a légkörben akar élni egy életen át.

Akkori barátnője, Pauline Denyer (most már felesége) ösztönzésére nyitotta meg két év múlva első butikját Nottingham-ben. Paulnak hamar felvirradt a szerencsecsillaga és 1976-ban már a párizsi kifutókon lehetett látni férfiruha kollekcióját. Húsz év alatt Paul Smith a szakma egyik legismertebb tervezője lett. Ma már nem csak a divatvilágában tevékenykedik, az utóbbi időben remek megérzéssel kirándul más művészeti területekre is.

Paul Smith most igazi viktoriánus értékeket kínál nekünk ezekkel a kézzel, szakszerűen díszített porcelánokkal. A folyékony (28%-os) arannyal bevont műremekek mellé jó tanácsokat is nyújt Paul Smith a weboldalán, például: soha ne öntsön forró vizet a hideg porcelánra, a csészék lógva tárolása gyengítheti a fogantyúkat, ne használjuk a csészéket mikrohullámú sütőben.

Napjainkra 12 különböző márkát jegyez, mint például: Paul Smith, Paul Smith Women, PS by Paul Smith, Paul Smith Jeans, Paul Smith London, R.Newbold, de cipők és bútorok is készülnek nevével fémjelezve.

Az időközben nemzetközivé vált cég főtervezője most különleges porcelánokat készített, melyeken szokásához híven jól ötvözi a hagyományos és klasszikus elemeket, sajátos humorával.


Szabados Melinda

Forrás, fotó: paulsmith.co.uk,
designboom.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ruhák, festmények és fuvolasz...

Celeni 2015ss Collection featuring PAF Showcase»»

Elérkezett az ékszerforradalo...

Luxus dizájnkarkötő, applikáción kiválasztható és változtatható mintával, a L!BER8 Technology hazai startup csapattól!»»

Minimálban otthon vagyunk

Lakástrend: a funkció az elsődleges, utána jön a személyes jelleg»»

Stílusos menü, stílusos edény...

Mert a stílus a konyhában is érvényesülhet!»»

Karácsonyi kívánságlista - gy...

Pitypangmagok, nyomda és projektor - az ujjunkon!»»

Kicsi a webshop, de erős...

Lunett Design - új lakberendezési mennyország a neten!»»