Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. május 7.

By me divatbemutató - hagyományos változás

Hrivnák Tünde, a By Me márka tervezője idén is egy szépen megkomponált divatbemutatóval és kidolgozott, jól átgondolt kollekcióval várta vendégeit.

Igazán barátságos és kellemes hangulatú estét tudhattunk magunk mögött a hétfői napon. A Budai Várban, a Magyar Kultúra Alapítvány Székházának épületében tartotta meg Hrivnák Tünde (By Me) 2011-es tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóját. Hogy a sajtó érdeklődését maximálisan az eseményre irányítsa, olyan elismert sztárok mutatták be alkalmi modellekként a darabokat, mint Pataki Zita, Bánhidi Petra, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt. Egyetlen momentum zavart bennünket az este folyamán, de az eléggé: VV Gigi is feltűnt a modellek között, ráadásul a bemutatót megelőző sajtótájékoztatón is szót kapott. Ha eltekintünk az összes, a bulvár-celeb szcéna felé irányuló sztereotípiánktól és véleményünktől, egy gondolatunkat akkor is vállaljuk: Gigi személyisége olyan messze áll a finom By Me alkotásoktól, amilyen messze ő maga áll attól, hogy stílusos, sikkes nőnek kiáltsa ki valaha is a sajtó. Persze nem Gigiért mentünk fel a Várba, hanem ezért:

 
Nőies stílus hagyományokkal fűszerezve

A kollekciót építészetből merített motívumok ihlették: ahogy a klasszicista építészet a nyugalmat és egyensúlyt hangsúlyozza, a bemutató különleges eleganciába burkolózó darabjait szintén az egyenes vonalvezetés, a tiszta és egyszerű kivitelezés jellemezte, elegyítve ezt a tavasszal trendi, élénk színekkel. A klasszicista épületek korlátainak, oszlopainak jellegzetes vonalai köszöntek ránk az anyagok redőzésében, a gömbölyű ívek a ruhák vonalvezetésében vagy mintázatán jelentkeztek. Ezeket kiegészítve jelentek meg a ruhákon a kézi hímzésű, magyar motívumok, tökéletes összhangban a finom esésű darabok divat diktálta szabásvonalaival. A kollekcióban teret kaptak a 2011-es divatban is hódító maxiruhák, maxiszoknyák, emellett pedig a magasított derekú, kicsit bővebb szárú nadrágok is.

„Szép ruhát csak szép anyagból lehet varrni”

A kollekció darabjai természetes anyagokból készültek, így a tiszta gyapjú, pamut és len mellett az ugyancsak gyapjú alapú farmer alkotják a ruhák alapanyagát, de születtek len és tiszta selyem anyag kombinációjából készült darabok is. A farmer tiszta selyem santunggal, csipkével vagy zipzárfoggal való díszítése is látványos párosításnak bizonyult. Emellett áttetsző anyagok is feltűntek a kifutón, mint az organza, mely finoman sejteti a hölgyek alakját, csipkékkel, szalagokkal téve őket kecsesen nőiessé. Mi néhol soknak találtuk a csipkét, és a rafináltságra hajazó megoldásokat, de a magyar nők imádják csipkét, ez tény. 

 

Színekben a francia riviéra

Hrivnák Tünde kollekciója a finomabb, világos színek és az örök klasszikus fekete mellett az idei szezon legtrendibb színeit is tükrözi: újra hódít a matrózkék, a levendula szín, teret kapnak a világos tónusok és az egzotikus pink, lime, ill. zöldnarancs, s a bemutatón ehhez illeszkedett a modellek sminkje, natúr alapokon, a természetes szépség kiemelésével.

 

Motívumokban a magyar örökség

Az egyedi darabokon szereplő, nagyon aprólékos munkával kidolgozott, kézzel hímzett magyar motívumok beépítése a ma divatos anyagok és vonalvezetések világába védjegyévé váltak a By Me-nek. Ennek megfelelően 4-5 bemutatott darabon idén is megfigyelhettük a gyönyörű, kézi hímzésű virágmotívumokat és az ugyancsak kézi csipkedíszítéseket.

A By Me bemutatók cipőit és táskáit Bergmann István tervezi, melyek különleges jellemzője a fej- és sarokrész eltérő mintázása. A 2011-ben igen divatos kígyóbőr nem a táska alapanyagában, mindössze finoman, egy paszpólban jelenik meg.

FashionTime

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»