Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. április 25.

Hátrányból előnyt

Nem találkoztam még olyan emberrel, aki tökéletesen meg lenne elégedve külsejével.

Van, aki valóban komolyabb testi problémájával kell, hogy szembenézzen, de létezik olyan is,  aki hibátlan alakjában talál kivetnivalót. Magukat jelentősebb ok nélkül marcangoló Olvasóinknak a figyelmét szeretném felhívni azokra, akik bizony tényleg valamilyen hátrányt szenvedtek a külsejüket illetően, mégsem bújnak el a világ szeme elől. Sőt, optimista hozzáállással, humorral öntudatosan fókuszálnak e „hibájukra”, hátrányukból előnyt kovácsolva.

J.Lo

Saját magam és ismerőseim is gyakran panaszkodunk kisebb-nagyobb hibák miatt a külsőnket illetően, de néha nem ártana inkább azon elgondolkodnunk, hogy milyen szerencsések vagyunk, amiért testünk – minden testrészünkkel együtt – összességében rendben van.

Persze, lehetne dúsabb és fényesebb a hajkorona, egyenletesebb a bőr, kevésbé karikás a szem, nagyobb a mellbőség, kisebb az a zsírpárnácska, magasabb a termet és még sorolhatnám. Vannak viszont, akiket valamilyen jelentős testi hiányosságuk vagy eltérőségük sem tesz gátlásossá, hanem inkább a problémás területre helyezik a hangsúlyt, és akár egyfajta szexepillé varázsolva vállalják azt – büszkén, magabiztosan.

Többen születtek egymástól eltérő színű szemekkel: ez van, akit rettentően zavar, mások éppen ebben élik meg egyediségüket. Az igéző, „barna és kék egyben” szempár lehet igenis szexi, semmi szükség a takargatására!

Kate Bosworth

Azokon kívül, akiket a kényszer visz rá, hogy műfoggal pótolják hiányos fogsorukat, sokan divatból, saját akaratukból választanak arany- vagy ezüstfogat maguknak. Fémfogak, fogszabályzók és szemüvegek korszakában élünk, így ezek a korrekciós eszközök is mutathatnak rajtunk trendin!

KeshaGwen StefaniScarlett Johansson

Sokan elképzelni sem tudnák magukat dús haj nélkül, de néha sajnos elkerülhetetlenek olyan életbevágó kezelések, amikor a gyógyulás a szép sörény rovására megy. A vállalkozóbb szelleműek nem bújtatják tarkójukat kalapok, fejkendők vagy parókák alá, hiszen tudják, hogy kopaszon is lehetnek gyönyörűek!

Ha nem válhatunk meg bőrhibáinktól, belőlük is lehet vicces „testékszert” varázsolni – legyen az apró anyajegy vagy nagyobb májfolt. A lényeg ennek elfogadása és humorunk, valamint kreativitásunk vele kapcsolatban.

Nem kell akkor sem lemondanunk a divatról, ha esetleg nagyobb hátrányossággal kell szembenéznünk, amelyen műtétekkel sem tudunk változtatni. Ki mondta, hogy nem lehetünk stílusosak és csinosak, ha lábaink nem tökéletesek? Még az eltérő hosszúságú lábszárak is csábossá varázsolhatók vastagabb és vékonyabb talpú platformcipőkkel. Így szinte fel sem tűnik a különbség!

Minden elismerés azoknak, akik végtagjuknak búcsút mondva sem vesztik el optimizmusukat és humorukat. Íme: 

 

Fogadjuk el mi is önmagunkat úgy, ahogy vagyunk, és ne kezdjünk emberfeletti diétába vagy önsanyargató műtétsorozatokba, hogy aztán plasztikbabás kinézetünket kelljen később szégyellnünk. A lehető legtöbbet egyszerűen is kihozhatjuk magunkból: választhatunk előnyös ruhadarabokat, sminket és frizurát, de a sugárzó szépségünk titka legfőképp úgyis természetességünkben és saját testünk elfogadásában, szeretetében rejlik!

Doroszlai Beáta

Fotók: coloribus.com,

telegraph.co.uk,

guidespot.com

prom-hairstyles.org

sodahead.com,

shooshoe.com,

igossip.com,

readingglassesshopper.com,

westsomervilledental.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
123456»

Veszélyes henna

A henna és a lemosható tetoválások is veszélyesek lehetnek! »»

Fátylat rád!

Fátyol és fejdíszuralom a párizsi Haute Couture bemutatókon.»»

A fotók illata

Fényképek illusztrálta parfümök az Olfactive Studiótól!»»

KREA Workshop

2012 SS make-up trend»»

Darázsderék a divatvilágban

Nem tündérmese a homokóra forma!»»

Valentin-nap - szólóban

Na azért nem dől ám össze a világ! Nézd csak! »»