Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 24.

Horrorisztikus Mugler-show Lady Gaga stylistjától

Koponyák, agyontetovált modellek, sejtelmes leplek és Lady Gaga vadonatúj számának remixe - ez jellemezte Nicola Formichetti debütáló Mugler-kollekciójának bemutatóját. 

Figyelemfelkeltő divatbemutatóval robbant be a divatvilágba Lady Gaga elsőszámú divattanácsadója. Bár a világsajtót megjárt húsdresszért pont nem Nicola Formichetti volt a felelős, Gaga különös ruhatárát végignézve mégsem csodálkozunk a meghökkentő show-n. Várható volt ugyanis, hogy Formichetti szakít a konvenciókkal és inkább egy Alexander McQueen-típusú, sokkoló műsorral készül a nagy premierre. 

A látvány ugyanis garantáltan magában hordozza, hogy felfigyelnek egy-egy új tervezőre a divatvilágban. Formichetti tehát biztosra ment, főleg ha figyelembe vesszük, hogy magát Lady Gagát sem hagyta ki a produkcióból.

Thierry Mugler

Nemcsak Formichetti debütált ugyanis ezen az estén, hanem Lady Gaga vadonatúj, Born This Way című albumának eddig ismeretlen száma is felcsendült a divatbemutató alatt, méghozzá egy igen dinamikus, ugyanakkor nyomasztó hangulatú remix formájában.

Nicola Formichetti és Lady Gaga

Bár ezen a bemutatón Lady Gaga csupán a vonuló zenét szolgáltatta, Nicola Formichetti ígérete alapján a márciusban esedékes, női kollekciót bemutató shown az énekesnőnek is nagyobb szerepe lesz.

A híresztelések szerint abban, hogy Formichetti megkapta a Mugler kreatív igazgatói székét, igen nagy szerepe volt annak, hogy a tervező a meghökkentő outfitjeiről híres énekesnő elsőszámú tanácsadója. Ez a tény ugyanis nagyban emelheti a Mugler márka presztízsét és növelheti népszerűségét. 

Nicola Formichetti

Az elsőkollekciós tervezőt egyébként még 2010 szeptemberében kérték fel a Muglerrel való együttműködésre. Kreatív igazgatóként olyan alkotók munkáját felügyeli, mint Sebastian Peigne, aki igazi Balenciaga-veteránnak számít és a Mugler új, női kollekcióért felelős tervezője, vagy Romain Kremer, aki 2005 óta van jelen a divatvilágban lenyűgöző férfi kollekcióival.

,,Egy olyan fiatal tehetséget kerestünk, aki valóban új energiával képes feldobni a márkát." - magyarázta a Mugler választását korábban Joel Palix, a cég vezérigazgatója, majd hozzátette: ,,Nicola multikulturális, a divat, a kommunikáció, a képzelet és a szórakoztatás őrült tudósa. Ő és a kijelölt tervezők új irányt mutathatnak majd a francia divatban."

Thierry Mugler

Az új irány kétségkívül látható Formichetti 2011-es őszi-téli férfikollekciójában, noha ruháinak nagy része nem más, mint puszta szenzációhajhászás. Bár számos élénk színű öltöny is helyet kapott a kollekcióban, a bemutatóra sokkal inkább illett a horrorisztikus jelző.

Thierry MuglerThierry MuglerThierry Mugler

A show vizuális hátterében arctetovált emberek, koponyák, nyomasztó képek játszották a főszerepet, amelynek hangulatát a kifutón végigvonuló modellek kinézete is tökéletesen tükrözte. A fejet teljes egészében eltakaró fekete latexmaszkok, tükrös páncélok és sejtelmes leplek borították a férfi modelleket. 

Thierry MuglerThierry MuglerThierry Mugler

A vizuális anyag és a bemutató videófelvételinek összevágásából született meg az alábbi videó, amelyet akkora érdeklődés övez, hogy a Mugler hivatalos oldalára való kikerülésének napján összeomlott a márka honlapja. 

Formichetti női kollekcióját egyelőre nagy homály fedi, de a férfiruhák bemutatóját látva biztosak lehetünk abban, hogy a tervező márciusra is tartogat meglepetéseket. 

Forrás, fotók: youtube.com,

styleite.com,

fashionologie.com,

stlye.com,

lustinstlye.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»