Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

 2010. október 3.

Paris FW IV.

A világ egy új reggelre ébredt, ezt Párizs sem tette másként. Ám ott különleges nap kezdődött, hisz a divathét jegyében zajló 2011-es tavaszi-nyári prêt à porter rendezvénysorozat egy oly részéhez ért, melyet sokak lélegzetvisszafojtva figyeltek. Patinás divatházak, nagy nevek sorakoztak fel, hogy a kritikus tekintetek össztüzében kifutóra lépjenek a várva várt kollekcióik. Íme pár a teljesség igénye nélkül!

Christian Dior

John Galliano ismét nagyot alkotott! A trópusi színek és formák a tengerész stílussal mixelve ugyancsak egyedi és különleges kreációkat alkottak. Látványos, kanári színek a tengerkékkel üde, forró hangulatot varázsoltak a kifutóra. Sportos eleganciát javasol a designer a nyárra, buja virágmintákat, laza sziluetteket egy kicsit a retro hangulat kíséretével. Pinkek, sárgák, narancsok, kékek domináltak a ruhadarabok színében, fellelhetjük a tenger motívumait és a hawaii virágok sokszínűségét. Ruhák, shortok, karcsú derekak a meghatározóak, az anyagok lengék és látványosak.

Christian DiorChristian DiorChristian Dior

Lanvin

A természet ízeiből merített a divatház tervezője, Alber Elbaz. Földszínek, sötét, ám mégis meleg, telített tónusok árasztották suhogó, áradó formában el a pódiumot. A ruhák szabása nagyon letisztult, mindenképp az anyag textúrája kapott hangsúlyt a lebegő formákkal, redőzésekkel, vagy épp a sima felületekkel. A szűk szabások és a terjedelmek egyaránt helyet kaptak, a maxi és térd közeli hosszak gyakoriak. A barnák, az olajos árnyalatok és szürkék szép összhangot alkottak a melegebb, bordó, lilás és sárga árnyalatokkal.

LanvinLanvinLanvin

Vivienne Westwood

„Mentsük meg a bolygót!” - ez az üzenete a tervezőnőnek, melynek szellemében megalkotta legfrissebb kreációit. Romantikus, történelmi elemeket ötvözött mai viseletekkel, egy-egy pillanatra a múltba, a XVIII. és XIX. századi világba tekintve. A pasztellek sokszínűségét megtörik a többrétű szabások, a strukturált felületek, minden egyes ruha külön üzenetet hordoz. Jól megmutatkozik ez a mintákban, fellelhető feliratokban, motívumokban. A férfias szabások mellett láthatunk nosztalgikus fodrokat, fűző szabásokat is.

Vivienne WestwoodVivienne WestwoodVivienne Westwood 

Issey Miyake

Javarészt fekete-fehér a divatmárka kreatív igazgatójának, Dai Fujiwara darabjainak többsége. Egy kis színes blokk is belekerült a kínálatba, ahol az anyagstruktúrák a leghangsúlyosabbak. Szimpla szabásokat látni letisztult egyszerűséggel, játékot a minták visznek a homogenitásba. Bővebb szabások jellemzik és többnyire zárt nyakak a ruhákat, az aszimmetria és az osztások változatosak. Drámaiságot és meghökkentő kombinációkat alkalmaz a tervező, a rusztikus minták és formák melegséget visznek a kreációkba.

Issey MiyakeIssey MiyakeIssey Miyake

Yohji Yamamoto

Gyászos, síri hangulatot teremtett a designer, a fekete özvegyek sora lépett a kifutóra. Fehér smink vörös szájjal - ez volt az első kontraszt. Ám meglepetésként hatnak az ez utáni kreációk, ahol a feketét harsány, mintás textúrák használatával bolondította meg. Kissé alternatív szabások, ellentétek alkalmazása jellemzi a formákat. Kis barokk nőiség a szoknyákban, maszkulin jegyek az ingeknél, méghozzá aszimmetrikus megoldásokkal.

Yohji YamamotoYohji YamamotoYohji Yamamoto

Aki még bírta energiával és lelkesedéssel, az Roland Mouret, Gaspard Yurkievich, Isabel Marant, Maison Martin Margiela és Pedro Lourenço újdonságait láthatta a nap folyamán.

Ungor Tímea

Fotók: style.com

 

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

A nyár legextrémebb napszemüv...

Ha viselni nem is, megnézni azért lehet a legbolondosabb napszemüvegeket!»»

Mezei divat

Mezők látványa tárul elénk a kifutókon.»»

Bőr, mint második bőr

Menő bőrszerkók idén nyáron is, egyenesen a kifutókról!»»

Ha fülbevaló, legyen nagy!

Viselj méretes fülbevalót idén nyáron!»»

Be sandal-ous!

Szandiból sosem elég - és most nem az énekesnőre gondolunk.»»

Lengén és szellősen

Szellős, lenge XXXL-darabokkal a nyári kánikula ellen!»»