Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2015. április 10.

A nők elégedettsége arányos a hajuk hosszával

 

Minden második nő elégedetlen a hajával. Az elégedettség arányos például a hajhosszal. A legtöbben barna, félhosszú frizurára vágynak. Annak ellenére, hogy a többség úgy véli a férfiaknak a hosszú, szőke, hullámos haj tetszik. Pedig nem is - derül ki a Lafferton Fodrászat 1500 magyar nő körében végzett felméréséből.

Ha választhatnának a legtöbben barna hajat szeretnének (42 százalék). Szőke a megkérdezett nők 36 százaléka szeretne lenni, vörös 16, fekete pedig mindössze 4 százalék. A nők többsége (81 százalék) meg is valósítja a vágyát és olyan színű frizurát visel, amilyet szeretne.

“A hajfestés sok elrontott frizuráért felelős, ezért nem árt előtte pár dolgot figyelembe venni. Az új hajszínnek illeszkednie kell egyéniségünkhöz, harmonizálnia kell ruhatárunkkal és ékszereinkkel. Új hajszínünket viselnünk kell a munkahelyen is, így jól gondoljuk meg a drasztikus változtatásokat. Ha először akarjuk hajunk színét megváltoztatni, forduljunk szakértő fodrászhoz” – javasolja Lafferton Annamária, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrász.

A hajhossz változtatása még az új hajszín választásánál is nehezebb. Nem csoda, hogy a válaszadók több mint harmada (36 százalék) nem olyan hosszúságú hajat visel, mint amire vágyik. A válaszadók többsége (49 százalék) félhosszú hajat szeretne, 36 százalék hosszút, 15 százalék pedig rövidet.

A nők elégedettsége pedig arányos a haj hosszával. Minél hosszabb a haj, annál nagyobb az elégedettség. A hosszú hajúak 80 százaléka elégedett a hajának hosszával, a félhosszú hajat viselők kétharmada (62 százalék), a rövid hajúak már csak fele (54 százalék) elégedett.

A fekete hajúak nem akarnak szőkék lenni. De a szőkék sem feketék

Összességében a fekete hajú nők a legelégedettebbek a frizurájukkal (57 százalék). Viszont a hajuk színével a szőkék a legelégedettebbek: 94 százalékuk nem akar más színű hajat. A szőkék nem szeretnének fekete hajat, barnát is csak 3 százalék, vöröset pedig mindössze 2 százalék. Viszont a feketék sem akarnak szőkék lenni, de 17 százalékuk szívesen lenne barna, 10 százalékuk pedig vörös. 

A legkevésbé a vörösek elégedettek a frizurájukkal (40 százalék), közülük a legtöbben ha tehetnék barnák (10%) vagy szőkék (6 százalék) lennének. 

Milyen haj tetszik a férfinak a nők szerint? És valójában? 

"A nők többsége szerint a férfiak a szőke, hullámos, hosszú hajra buknak - de csak 2 százalékuk visel ilyen frizurát. Ezzel szemben a felmérés kapcsán megkérdeztünk 100 férfit, akik kétharmadának (65 százalék) a barnák és feketék tetszenek inkább, míg a szőkékre csak 22 százalékuk bukik" – mondta Lafferton Annamária.

Hozzátette: A megfelelő hajszín kiválasztása nagyon lényeges, de a legnagyobb problémát egy frizura esetében az jelenti, ha az egyáltalán nem illik viselőjéhez. De mindenki számára létezik előnyös frizura, amely kiemeli egyéniségünket.

A felmérés módszertana

A felmérés célja, hogy képet kapjunk mennyire elégedettek a magyar nők a hajukkal, valamint milyen szépségideáljaik vannak. A felmérés módszertana internetes megkérdezés online kérdőív segítségével. A válaszadók a Lafferton Fodrászat hírlevél feliratkozói, valamint Facebook oldalának rajongói, 1515 fő. A felmérés keretében emellett megkérdezésre került 106 fő Facebook használó férfi. A felmérés 2015. márciusában készült. A felmérés nem reprezentatív.


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Milyen legyen egy pláza? Rend...

A legfontosabb tényezők egy bevásárlóközpont választásánál: az ár, a tisztaság, a kényelem és a parkolási lehetősége...»»

Jessica Alba cuccait akarom!

A hidegebb hónapokra pasztellszínekkel, kötött holmikkal, bokacsizmával készülünk»»

Minőségre és egyediségre váru...

Fashion Index kutatás eredmények a tavaszi gardróbfrissítés kapcsán»»

A luxus boldogít (?)

Jóllét-érzésünkön javít, ha van prémium márkás cuccunk.»»

A hölgyek az aktívabb hitelká...

Többet vásárolnak hitelkártyával a nők, mint a férfiak»»

Kényelmes karácsonyt kínálnak...

A fa alatt továbbra is a tablet, az okostelefon és a lapostévé a kedvenc ajándékok.»»