Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. augusztus 10.

Aszimmetrikus ruhák

Az aszimmetrikus felsők és szoknyák után ezúttal a ruhákat vesszük górcső alá és mutatjuk meg, mit viseljünk akkor, ha azt szeretnénk, hogy a szimmetria messze kerüljön bennünket. A hangsúly kizárólag a szabásokon van.

Új ujjak

Az aszimmetria megmutatkozhat az ujjak szabásában oly módon, hogy míg egyik oldalon vastagabb-vékonyabb pánt tartja rajtunk az anyagot, addig a másik oldalon rendes ujjal van ellátva ruhánk. Ez az ujj lehet egészen hosszú, csuklóig érő, mint Emanuel Ungaronál, de lehet rövidebb, könyékig érő is, mint a Calvin Klein Collection vagy a BCBG Max Azria esetében. Ez az ujj megoldás nem az elegancia mérőegysége, ám viszonylagos egyszerűsége ellenére mégis kuriózumnak és igazán egyedinek tekinthető.

Emanuel UngaroCalvin Klein CollectionBCBG Max Azria 

Aljas aljak

A szoknyarész alja sem kell, hogy feltétlenül egyenes szabású legyen, rengeteg megoldást láthatunk az aszimmetria kiteljesedésére, tulajdonképpen igazán kevés anyagon is. A BCBG Max Azria egyszerűen hosszabbra hagyta a ruha hátsó részénél az anyagot, mely a földig is leér, mindezt még jobban kiemelve, egy áttetsző, konok és szigorú fekete textillel kombinálták, mely minden módon elutasítja a szimmetriát. Ezáltal a könnyed, nyári ruhácska elvesztette édes báját és felvette a komoly, tekintélyt követelő arcát. Cynthia Steffe viszont inkább az előbb elmaradt bájosságot próbálta fodros ruhácskájába csempészni, mely épp a fodroknak köszönhetően válik aszimmetrikussá. A nagy betűs nő pedig leginkább Donna Karan eszményi fehér ruhája esetében mutatkozik meg, mely lágy felső részének köszönhetően igazán könnyed, ám a szögletes alsórész miatt ellentéteket szül, így óvatosan bánjunk a kiegészítőkkel ez esetben.

BCBG Max AzriaCynthia SteffeDonna Karan 

Fél vállról

Az alábbi darabok a leginkább elterjedtek társadalmunkban és a leginkább ismertek is. Az aszimmetria legjellemzőbb előfordulása a vállak esetében mutatható ki, amely esetben az egyik váll szabadon marad, míg a másik valamennyire fedettnek mutatkozik a ruha által. Könnyedén válogathatunk az elegáns rózsaszín, a masnis sárga, a tündöklő ezüst, a hófehér vagy épp mintás ruhácskák közül, csak saját ízlésünk és stílusunk szabhat határt. Minden alkalomra találhatunk megfelelőt az egyszerű hétköznapoktól egészen az esti csillogásig.

AzzaroBCBG Max AzriaCynthia SteffeCynthia SteffeEmanuel UngaroRue du Mail 

Istennőknek

A hétköznapiságból kibújva, elegáns alkalmakra ajánljuk akár Andrew GN szürke ruháját, mely szűk felsőrészével és bő alsórészével a nyakra és vállakra helyezi a hangsúlyt, és melyhez visszafogott kiegészítő használat javasolt; akárcsak Donna Karan hófehér ruhájánál, mely mély dekoltázsával és igazán különleges szabásával teszi ellenállhatatlanná és az est fénypontjává viselőjét. Tommy Hilfiger pedig igazi istennőknek tervezte ruháját. Az ókorra emlékeztető szabás megenged és elrejt néhány plusz kilót, ám szinte tiltja a hangsúlyos ékszereket, ezért inkább a minimalizmusnak engedjünk ez esetben.

Andrew GNDonna KaranTommy Hilfiger 

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Nadrágok és változataik

Bokanadrág, halásznadrág, short - ötletek és praktikák. »»

Farmermánia

Mindent mer, aki far-mer?»»

Maximális minimalizmus

A minimalisták fénykora a minimal divat.»»

Nadrágkosztüm

Az 1960-as években jött divatba, s nézzük, hogyan néz ki 2010 nyarán.»»

Fürdőruha bemutató Miamiban

Briliáns és előnytelen stílusok keveredése.»»

Öröm a szép köröm

Műköröm választék a nyárra.»»