Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 3.

A világutazó nő - Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár I.

A nyarat mindenki várja, ez a szezon a vakációk ideje. A sok utazás, a világ felfedezése sokak álma és vágya.

Ha a nő utazik, csomagjába sok ruhát rejt el. Ha idegen helyen, országban jár, nem állja meg, hogy ne szerezzen be az aktuális kultúra egy-egy impozáns ruhadarabját, mely számára különleges és egyedi. Amerre utazik, megismeri a népeket, megcsodálja az emberek néha különc és furcsa öltözeteit, s hazatérve büszkén viseli azt a bizonyos ruhát, mely a környezetében csodálatot, figyelmet kelt. Mindenki kérdezi: de jó ez a ruha, hol vetted, merre is jártál? A nő akárhányszor mesél az élményeiről, mindig nosztalgia és különleges érzés fogja el. S hogy mennyi helyről lehet etnikus öltözékeket egy út során begyűjteni? Erre adtak a nagy divatházak tervezői ötleteket, megmutatva, milyen sok szépséget rejtenek a világ népeinek hagyományai.

Irány a szavanna

Afrika hihetetlen méreteivel, hatalmas sivatagjaival és vadállataival izgalmas kalandra csábít. Szafarizni a szavannákon, távcsővel lesni a veszélyes vadállatokat a bátor nők kalandja. Diane von Fürstenberg és a Loewe a hagyományos szafari öltözeteket bújtatta új köntösbe, khaki és barna színeket alkalmaztak homokszínnel kiegészítve. Az alapruhatár élénk színekkel (például narancs) vagy állatmintákkal egészül ki. Bőr és pamut, len szövetek, tunikák, kabátkák és sortok alkotják a gerincét az öltözékeknek, és a kiegészítők teszik teljessé a megjelenést.

Diane von Fürstenberg

Loewe

Afrika és a Közel-Kelet

Az afrikai és arab népek viseleteire jellemző, hogy a naturális színek mellett élénk színeket is használnak ruháikban. Givenchy és Kenzo jó példa erre, a tradicionális minták nagyon érdekesek a modern testet követő formáknál, a vibráló színek (kék, zöld, narancs, pink) az egzotikumot erősítik fel a bő szabású bugyogóknál és turbánoknál.

GivenchyKenzo

Antik kultúrák nyomában

Oscar de la Renta és Elie Saab az antik kultúrákhoz nyúlt vissza. Szinte látjuk magunk előtt a római nőket, ahogy gyönyörű ruháikban sétálnak az agora felé, vagy épp Kleopátra tűnik fel szemünk előtt teljes pompájában. A redőzés mestereinek, a rómaiaknak a viseleteit idézik a lenge textúrák és vonalak. Az egyiptomi kultúra gazdagsága és titokzatossága is felelevenedik néhány pillanatra az etnikus viseletek között.

Oscar de la RentaElie Saab

Távol-Kelet

Keleti színek, geometrikus formák és egyszerű letisztult vonalak jellemzik Issey Miyake ruháit. A szalma kalap újragondolva vonult kifutóra. A papírsárkány színes kockái és a rizspapírszerű matéria pedig a kultúra nevezetességeit mutatja, a tervezőnő tulajdonképpen hazájába invitálja a divatimádó utazni vágyó nőket.

Issey MiyakeIssey Miyake

Amerika arcai

Közép-Amerika, Hawai és az Észak-amerikai indiánokhoz vezet az út Diane von Fürstenberg, Issey Miyake és Rodarte kreációinál. A virágok látványa, az élénk, meleg színek, a napsütés ragyogása a tengerparthoz és a pálmafákhoz csábít. A barnás árnyalatok, a madzagok és a minták Winettou korába hívnak, ahol a tábortűz körött ülő és táncoló tözsi nép hangos dobszóval élteti isteneit.

Diane von FürstenbergIssey Miyake

A kiegészítők

A kiegészítőkben is alkalmazzuk a merészebb megoldásokat, itt a látványos nyakláncok, karperecek és fülbevalók megengedettek, legyenek fémből, műanyagból vagy épp fából.

Diane von FürstenbergOscar de la RentaOscar de la Renta

A napszemüveg mindenképpen szükséges a tűző napsütésben, s a szandálok a platform megoldásokkal, a bőr rusztikusságával vagy az arany és a parafa együttesével nagyon jól illenek e stílushoz. A táskák legtöbbször bőrből vagy textilből készülnek, rojtok is lóghatnak róluk. A bőr az eredeti mintázatában is divatos, de fémes árnyalatokkal is kiegészülhet.

Marc JacobsDiane von FürstenbergDiane von Fürstenberg

Bármelyik kultúrát is nézzük, a Föld hihetetlen sokszínűségét reprezentálják a ruhák. Bármerre is utazzunk nyári vakációnkkor, ne fogjuk vissza magunkat, mert egy jól megválasztott, különleges ruha örök emlék maradhat. Az etnikus, folkos viseletek a hétköznapjainkba is beilleszkedhetnek, alkalmazzuk bátran e stílusjegyeket a mindennapi viseleteknél.

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


Tatjana 2010-02-03
Látom, a turbán nagy divat lesz! A Szex és New York mozifilm második részében Carrie is visel egyet! :)
Ashley 2010-02-03
Imádok utazni! :) A szafari stílus nagyon bejön. :) Általában nem tetszenek a platform cipők, de a képen látható utolsó szandál nagyon csábos. :)

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Nadrágok és változataik

Bokanadrág, halásznadrág, short - ötletek és praktikák. »»

Aszimmetrikus ruhák

Az aszimmetrikus felsők és szoknyák után ezúttal a ruhákat vesszük górcső alá.»»

Farmermánia

Mindent mer, aki far-mer?»»

Maximális minimalizmus

A minimalisták fénykora a minimal divat.»»

Nadrágkosztüm

Az 1960-as években jött divatba, s nézzük, hogyan néz ki 2010 nyarán.»»

Fürdőruha bemutató Miamiban

Briliáns és előnytelen stílusok keveredése.»»