Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. július 8.

Magyar divattervezőről koppintanak külföldön?

Kate Spade Rómeó és Júliás könyvtáskáját már korábban "feltalálta" Szilas Rita!

Van, aki könyvnek álcázott kistáskával a kezében, van, aki hatalmas, műanyag keretes, osztály strébere imidzsét keltő szemüveggel a fején mutatkozik mostanában. Trendi dolog minél műveltebbnek tűnni, legyünk akár a vörös szőnyegen, akár az utcán.

2010-ben a Fekete Hattyú premierjén Natalie Portman például Lolitás könyvtáskát szorongatva jelent meg a kifutón, de Diane Kruger és Jennifer Garner is tart a gardróbjában olyan retikült, amely díszes könyvecskét formáz.

A külföldi sajtóban egyre felkapottabb lett Kate Spade dizájner, az exkluzív darabokat kínáló Kate Spade New York pedig idén Rómeó és Júlia feliratú táskáival büszkélkedik egyéb, híres regényeket mintázó retiküljei mellett. Méltán érdemelhetné ki a népszerűséget a tervezőnő különleges kiegészítőivel, ha nem lenne másolásgyanús a dolog... A neten ugyanis már 2009 óta meg lehet rendelni kis hazánk nagy fantáziával bíró és egyre közismertebbé váló divattervezőjének, Szilas Ritának szintén Rómeó és Júlia nevet viselő könyvtáskáit!

Szilas Rita barna táskája (2009) és Kate Spade színes táskája (2011)

Persze lehet, hogy Kate Spade saját fejéből pattant ki az ötlet és nem koppincsolta le egy – szerinte talán a feledés és a nemzetközi tekintetben ismeretlenség homályába merülő – magyar dizájner munkáját, de azért nem árt tudni, hogy világhírű luxusmárkák olyan dizájncikkeket dobhatnak piacra, amelyek itthon mér régóta léteznek, hazai  verzióban azonban ízlésesebb kivitelezésben, ja és feleannyiért, mint külföldi kistestvéreik...

Kate Spade könyves kiegészítői

Szilas Rita maga is továbbgondolta eredeti ötletét és elkészítette könyvtáskái újabb változatait Holy Bible és Fairy Tales címkékkel is, amelyeket a nemrég tartott La Masni divatbemutatóján tekinthettünk meg. Így ha az amerikaiak büszkék is a Council of Fashion Designers of America „Amerika Új Kiegészítőket Készítő Divattehetsége” címével kitüntetett Kate Spade-jükre és unikumnak tartott könyvtáskáira, közben mi a tényleg saját ötleteit felhasználó Szilas Ritánk divatteremtő kreativitását ismerhetjük el.

La Masni bibliája

Ha nem akarunk más tollával ékeskedni, csak fejet hajtva a nagyok ötletessége előtt mi is kedvet kaptunk a könyvtáskákhoz és van saját kedvenc kötetünk, akár lehetünk magunk dizájnerei is. A neten talált videó segítségével ugyanis készíthetünk mi is ilyet magunknak, ha beérjük kevésbé jó minőséggel – de azért nem kell azt mondanunk, hogy mi forradalmasítottuk az ötletet...

Doroszlai Beáta

Fotók: bedsidetablebooks.wordpress.com,

greenlagirl.com,

northfoto.com,

olivecocomag.com,

styleshop.com,

handbagdesigner101.com,

La Masni


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
123456»

Veszélyes henna

A henna és a lemosható tetoválások is veszélyesek lehetnek! »»

Fátylat rád!

Fátyol és fejdíszuralom a párizsi Haute Couture bemutatókon.»»

A fotók illata

Fényképek illusztrálta parfümök az Olfactive Studiótól!»»

KREA Workshop

2012 SS make-up trend»»

Darázsderék a divatvilágban

Nem tündérmese a homokóra forma!»»

Valentin-nap - szólóban

Na azért nem dől ám össze a világ! Nézd csak! »»