Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 22.

Topmodellek: múlt és jelen - II. rész

Ikonok, akik az első részből kimaradtak.              

Most újabb modellek kerülnek középpontba. Azt már megtudhattuk, hogy mi történt karrierje kezdetén és hogy él napjainkban Naomi Campbell, Cindy Crawford, Tyra Banks, Janice Dickinson, Linda Evangelista és Christie Brinkley. De mi a helyzet vajon a többi sztármodellel, aki szintén igazi ikonná vált. Most fény derül az ő múltjukra és jelenükre is.

Kate Moss

Ha azt gondoltad volna eddig, hogy a modellkarrier véget ér a harmincadik X után, akkor tévedtél. Ezt tökéletesen bizonyítja Kate Moss, akinél a siker fénye egy percre sem halványult az elmúlt évek során. Az egyik legjobban kereső modellnek (2007) kikiáltott angol lány már szinte mindent elért a szakmában. Ötvennél több újságban szerepelt, számos kampány arca volt és az exkluzív partik fotósok által ünnepelt arca. És mindez egy fekete-fehér képpel kezdődött a The Face magazin számára. Corinne Day képe óta pedig minden létező lépcsőfokot meghódított. Moss szinte az összes fontosabb divattervezővel és divatházzal dolgozott már együtt, 2006-ban megnyerte a British Fashion Awards Model of the Year címét, ezt követően pedig még saját divatmárkát is létrehozott a Topshoppal együttműködve. Az idei évet pedig rögtön egy Liu-Jo Jeans farmer reklámmal kezdte. Hihetetlen, de igaz: Kate Moss és a divat még mindig tökéletes összhangban van.

  Kate Moss

 Kate Moss

Eva Herzigova

A cseh származású modell karrierje fokozatosan indult be. Először 1989-ben megnyert egy prágai szépségversenyt, majd összecsomagolt és a divat egyik európai központjába, Párizsba repült. Itt azonban nem kellett sokáig várnia arra, hogy a divat vérkeringésébe kerüljön. Egy évvel később, 1990-ben már a Wonderbra és a Guess kampányaiban vett részt. Az azóta eltelt húsz évben ő is családot alapított, férjhez ment, aztán elvált, de a divat továbbra is fontos része az életének. Tavaly például Claudia Schiffer, Naomi Campbell mellett ő is szerepet kapott a D&G legújabb parfümreklámjában, valamint megjelent a Vogue Italia júniusi és a Vogue Mexico novemberi címlapján is. Eva tehát még mindig az egyik legkeresettebb szupermodellek egyike.

 Eva Herzigova

Eva Herzigova

Claudia Schiffer

Claudia nevét mindenki ismeri, még azok is, akik nem foglalkoznak divattal. Claudia világhírű, hiszen valamilyen kampányban, újságban, televíziós műsorban mindenki találkozhatott vele. Öt éven keresztül a híres mágus, David Copperfield oldalán jelent meg a nagyközönség előtt. A német származású modell ismertségét mégsem ennek köszönheti. Tizenhét éves volt, mikor a Metropolitan Model Agency egyik vezetője felfigyelt rá egy szórakozóhelyen. Szerződést ajánlottak neki, ő pedig modellkedni kezdett. A francia Elle címlapján tűnt fel először, majd ezt követően megállíthatatlanná vált. Karl Lagerfeldtől a Chanel divatházon át mindenkivel dolgozott már együtt, akinek presztízse van a szakmában. A divat mellett a filmiparban is megjelent. Legutolsó címlap szereplése 2010 októberében a Zeit magazinban volt. Ez bizonyítja, hogy a gyerek nevelés mellett még a divatra is marad ideje.

 Claudia SchifferClaudia Schiffer

Twiggy

Míg korábban azt tapasztaltuk, hogy szupermodelljeinken alig látszik az öregedés vagy épp jól áll nekik, addig Twiggynél más a helyzet. A hihetetlen karriert befutó modell most már hatvanegy éves. Visszavonult, békés életet él és korából ugyan sokat letagadhatna, de még így is nagyon messze áll az egykori Twiggytől, aki rövid frizurájával, fiús megjelenésével megújította a divatvilágot. A divatban rejlő kihívásokat hamar megunta és 1970-ben azzal a felkiáltással, hogy nem lehetsz egész életedben egy vállfa, otthagyta a szakmát és a színpadon, a televíziózásban és éneklésben keresett újabb lehetőségeket. Minden bizonnyal ezeknek is köszönhetően még 2009-ben is helyett kapott a legjobb britek között az i-D Magazin hasábjain.

 Twiggy

Twiggy és Kate Moss

Niki Taylor

A most harmincöt éves amerikai modell története tizenhárom éves korában a szokásos történettel kezdődött: találkozott egy fotóssal, aki meglátta a benne rejlő lehetőségeket. A fotós ez alkalommal Jean Renard volt, aki hamarosan a menedzsere is lett. Fiatal kora ellenére hatalmas sikereket ért el. Tizenöt éves korában már a Vogue címlapját is meghódította. Az elmúlt években pedig azt is megmutatta, hogy nemcsak a kifutón, hanem a képernyőn is jól mutat.

 Niki Taylor

Szlopóczki Janka

Forrás, fotók: my-funspace.com,

models.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
12345»

Rihanna top 10 - nem dalok, h...

Nézzük meg a születésnapos énekesnő legjobb divatpillanatait!»»

Hamupipőke és Szőke herceg eg...

A szerb születésű, 19 éves androgün modell, Andrej Pejic az egész világot levette a lábáról. »»

Topmodellek: múlt és jelen - ...

Vajon hogy néztek ki karrierjük kezdetén és mi történt velük azóta?»»

Akkor és most

Kíváncsi vagy a szupermodellek evolúciójára?»»

Johnny Depp, a csodabogár

Vérbeli lázadó, krakéler fenegyerek. Provokatívan egyedi, mégis ellenállhatatlanul szuggesztív.»»

A Beckham kultusz

Médiasztár pár kereszttűzben.»»