Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Trendi balerinacipellők csak lányoknak
 
Tudtad, hogy a balerinacipőt egy olyan elismert filmcsillag népszerűsítette először a hétköznapi életben, mint Audrey Hepburn? 
 
Trendi cipellők hétköznapi, mégis különleges lányoknak

Mitől is oly divatos a balerinacipő még az idén is? Mitől érzünk oly nagy késztetést, hogy ebben szaladjunk el otthonról akár a lapos-talpú, akár a magas-sarkú helyett? Azon kívül, hogy rendkívül kényelmes és csinos viselet, megkímél minket a tűsarkú csizmák és egyéb magasított lábbelik fájdalmas viseletétől.   
 
A művészet, mint ihletforrás 

A különféle művészeti ágak (festészet, tánc, zene stb.) mindig megihlették a divatkreátorokat. Nem véletlen, hogy a balettművészet hatást gyakorolt még olyan közismert tervezőkre is, mint Yves Saint-Laurent. Kollekcióikban nemcsak a balerinatopánok kaptak jelentős szerepet, hanem a csinos tüllszoknyák is. Napjainkban pedig az újra virágzó kontyviselet egyik legkönnyebben elkészíthető változata a balerinakonty.   
 
A nagy elődök és a mai sztárok viselete

Már Audrey Hepburn is örömmel húzta fel a balerinacipőt az ún. ceruzanadrággal, a közelmúltban pedig Kate Moss libbent bennük a kifutóra, csőnadrággal párosítva. 
 
A legtökéletesebb választás rengeteg változatban   

Közkedveltségéhez ad még a tény, hogy rengeteg változatával találkozunk a kirakatok polcain. Fellelhetjük a klasszikus kerekített orrút, ami szinte egy valódi balett-táncos lábán is megállná a helyét, valamint kis keresgéléssel hegyes orrú darabokra is bukkanhatunk. A jellegzetes balerinacipő egészen lapos talpú, mégis csinos. Muszáj annak lennie (lapos talpúnak), hisz a tánc fizikai állóképességet kíván és olyan gyakorlatsor bemutatását, amit nem lehet magas sarkúban végezni. Ugyanakkor a tánc, mint nőies képzetekkel felruházott mozgásforma elvár egyfajta nőies megjelenést. A balerinacipő azon változata, amit mini sarokkal láttak el, mégsem felel meg a klasszikus követelményeknek. Pedig a viselet különböző variációi egyre szélesebb körben terjedtek el. A sarokméreten kívül fontos szemponttá lépett elő a díszítettség. Ma már ritka a teljesen egyszerű, akár csak egy pici masni nélküli változat, annál gyakoribbak viszont a szegecsekkel, átlós (az orr-részen keresztbe futó) övekkel és csatokkal ellátott darabok. Mindenki választhat hát kedvéhez és az alkalomhoz, öltözékhez illőt!
 
Ruhapróba 

A klasszikus (lapos talpú, kerek fejű) topánkát felvehetjük szinte bármilyen öltözékhez. Lehet az szoknya, vagy nadrág, rövidebb vagy hosszabb. Mármint rövidebb nadrág! Szoknyánál nem ajánlatos, hogy rövidebb legyen a térdig-érőnél. Ultradivatos a csőnadrággal, de a boka fölé érő verzióval is ajánlatos! Sportos öltözetünket csinosabbá varázsolja, a csinosabbnak pedig kissé visszafogottabb megjelenést biztosít. Bulikba épp megfelelő, hisz úgy táncolhatunk benne, akár egy balerina és még a másnap reggeli gyötrő lábfájástól sem kell tartanunk! 
 
Ladányi Ágnes

Fotók: nureyev-medical.org,
mystore.com,
po
lyvore.com

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

„Will you marry me?R...

A folytatásban összegyűjtöttünk pár extrémebb, rendhagyóbb filmes menyasszonyi ruhát.»»

„Will you marry me?R...

Emlékeztek Carrie Bradshaw esküvőjére?»»

Vidámpark dress code

Teszteltük, miben kell(ett volna) Vidámparkba menni!»»

Több, mint nyaklánc

Nyaklánc, ami szép is, hasznos is!»»

Stílusról - végre férfiaknak ...

Annyi divattippekben szűkölködő év után végre a férfiak is okulhatnak.»»

Stílusról őszintén - megjelen...

"Édeseim", itt sokkal jobbról van szó, mint egy újabb celebkönyvről...»»