Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. 10. 10.

CEFD - Avagy hogyan zajlik a divathét Budapesten? 1. rész

A divatbemutatók vörös szőnyegét ismét kiterítették, ezúttal Budapesten a Central European Fashion Days tiszteletére ... és nem is akárkik lépdeltek rajta a bemutatók felé! Már meséljük is!

A divathetek Budapestre is megérkeztek a magyar és a külföldi divatkövetők legnagyobb örömére: itt volt Oscar Larion sminkmester, Yvan Rodic, azaz Facehunter, a világjáró- és hírű street- és fashionfotográfus, de még a világszerte ünnepelt Mihalik Enikő is beszállt a buliba! Nyugodt szívvel kijelenthetjük: mindenki ott volt, aki közép-európai közegben számít!

A nemzetközi helyzet fokozódik!

Október 3.-án Budapesten igazi nemzetközi divat lengte be a teret: 1-1 órában szlovák és lengyel tervezők mutatták be legújabb munkáikat. Itt volt: Petra Kubikova, Zlatica Hujbertova, Boris Hanecka, lengyel részről pedig a Pajonk, a Maldoror és az MMC.

Ha kihagytad volna a bemutatókat, akkor a lengyel kollekciókat ITT tudod csekkolni, a szlovákokat pedig ITT.

Jelentjük, a magyar divathetek egyre nagyobb tekintéllyel büszkélkedhetnek és a színpadra vonuló nevek is egyre magasabb színvonalat képviselnek: olyan márkák vonultak fel a kifutóra, mint a Je suis belle, Dori Tomcsányi, Szegedi Kata.

Je suis belle

A Je suis belle divatbemutatóját is nagy izgalommal vártuk, s amint elkezdődött a show már érkeztek is a divat-meglepetések. A szoknyából lógó halvány színű szalagokat nem igazán értettük, viszont a bársonyszerű kabátok megpuhították a szívünket. A kivágásokkal és különböző anyagok játékával tarkított szoknyák pedig egyszerűen zseniálisak voltak! Apró gyöngyök, görög istennőnek való ruhák, mélyen dekoltált darabok. A bemutatót ITT nézheted meg!

Dori Tomcsanyi

Tomcsányi Dóri kollekciójára különösen kíváncsiak voltunk. Vajon a tavalyi panel hangulatot idéző, az általa már ikonikussá vált „panelnövényt” kollekcióban feldolgozó Dóri ezúttal mivel lép elő?Nem csalódtunk benne, egy teljesen új oldaláról mutatkozott be ruhái által: '15 melegebb napjaira a dinamikus vonalvezetést, a játékosságot fodrok formájában választotta. Mozgékony színvilág, friss, vidám és erőteljes. Dori Tomcsányi útjába senki sem állhat!

Kata Szegedi

Hogyan tudnánk jellemezni Szegedi Kata kollekcióját? Nos, először sehogy sem: hiszen szavunk, lélegzetünk elakadt a darabok láttán. Kata munkáiban minden meg volt, ami kell egy ütős kollekcióhóz: dinamika, feszültség, és ennek a szöges ellentététe, egy kis finomság és az anyagok lágy esése. Eleven, imponálóan erőteljes, már-már veszélyesen élénk színek, veszélyes vonalvezetéssel, drámai fodrok, kacér formavilág.

Kinek ajánljuk? A kérdés itt: kinek nem?  EGYSZERŰEN IMÁDJUK!

Fotók: Holecz Endre

Az első két fotó:F acehunter hivatalos Facebook oldala

és www.szeretlekmagyarorszag.hu

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Tollakkal és bőrökkel ékesíte...

Fink Evelin kiegészítő-kollekciója megérkezett!»»

Támogasd Te is az éhező gyere...

Az AMNESIA segít ebben»»

Újévi fogadalmunk betartható:...

Fogyás otthon, kín, műtét, gyógyszer és éhezés nélkül – Forever Slim kavitációs géppel»»

Ordinary people by wonderLAB

Valós világ keveredése a groteszkkel a wonderLAB képsorozatában»»

Teszteltük a Newa ránctalanít...

Melyik nő számára ne lenne vonzó az ígéret, hogy tartósan lefelezheti ráncait? Ráadásul saját otthonában, egy orvo...»»

A pasztell az új fekete!

Little black dress helyett little pastel dress»»