Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. június 13.

Bújj borba!

Ne csak idd, viseld is a bort!

Finom az íze, jó az illata, még a színe is szép. Kis mennyiségben ráadásul egészséges is. Egy kellemes este tökéletes „kiegészítője” lehet - pláne bordó dresszünk mellé - egy pohár bor. De hogy egy egész ruhányi?

Ha leöntik a ruhánkat borral, az nagyon is bosszantó tud lenni. Az ötlet viszont, hogy szándékosan borból készült outfitbe bújjunk, izgalmasnak tűnik! A Nyugat-Ausztráliai Egyetem kutatói rájöttek, hogyan tudnak alkoholból ruhaanyagot előállítani. Gary Cass tudós cellulózzal végzett kísérletei közben fedezte fel, hogy egy vékony, bőrszerű réteg keletkezett annak a tartálynyi bornak a tetején, amely Acetobacter baktériumokat tartalmazott.

Donna Franklin művésznővel közös munkája eredményeként ezután olyan anyagot sikerült előállítania, amely varrások nélkül formálható az emberi testre. Együtt megalkották e bőrre tapadó matéria vörösborból, fehérborból, valamint sörből, például Guinness-ből készült változatait, amelyek mindegyike az ital színét és illatát ruhaneműként is őrzi.

Pár fejlesztés még várat magára az outfiteket illetően: az italruha nedves és formázható állapotában olyan érzést kelt viselőjében, mintha az iszappal burkolta volna be a testét. Szárazon viszont már második bőrként hordható, azonban rugalmatlansága miatt eléggé nehézkes a le- és felvétele.

A tervezők dolgoznak már azon, hogy orvosolják ezeket a problémákat. Addig is, termékük nevét már kitalálták: Micro’Be’ nevet kaptak az alkoholruhák, mivel élő mikrobákat alkalmaznak előállításuk során. Ha megtalálták a megoldást arra, hogyan váljon hordhatóbbá a borruha, gondolkozhatnának azon is, a szaggal nem kellene-e kezdeni valamit. Nem mintha nem szeretnénk a bor illatát, de a ruhánkból  talán mégsem lenne jó egész este tömény alkoholszagot árasztani...

Doroszlai Beáta

Fotók: examiner.com,

bioalloy.org


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Elferdítve

„Nothing taste as good as skinny feels.” - Kate Moss.»»

A ruha teszi a partit!

Egyre több tematikus partyra kapunk meghívót, és ha a normál dress code is okoz fejfájást sokszor, akkor egy ilyen ...»»

Luxust a népnek!

Útikalauz stopposoknak és állandó kétkedőknek. Azoknak, akik azt hiszik, a metróállomástól sosem juthatunk el a...»»

Újromantika? Újromantika!

Gondoltátok volna, hogy századunkban újra értelmet nyer a romantika felfogása?»»

Nőideál az art deco idején

Az 1910-es évek vége és az 1920-as évek eleje úttörő volt a női egyenjogúság terén.»»

Vintage esküvő stílusbakik né...

Interjú Klenovszki Mimi esküvőszervezővel. »»